Stem voor de publieksprijs van de Vlaamse PhD Cup

Op 13 november kruisen de 8 finalisten van de Vlaamse PhD Cup de degens voor een jury met onder meer Jan Hautekiet en prof. dr. Sylvia Wenmackers ( KU Leuven - Jonge Academie) om uit te maken wie de 2018-editie wint. In aanloop naar de finale trachten ze u alvast te overtuigen door hun jarenlange doctoraatsonderzoek in een boeiend en helder filmpje uit de doeken te doen.

Stem voor uw favoriet en bepaal mee wie de publieksprijs wint! Stemmen kan tot op 13 november 18.00u.

Jonas Bekaert - Doctor in de fysica (UAntwerpen / FWO)Katrien Benhalima - Doctor in de medische wetenschappen (UZ Leuven / FWO)

Michel Caluwé - Doctor in de toegepaste ingenieurswetenschappen (UAntwerpen)

Lode Daelemans - Doctor in de ingenieurswetenschappen (UGent)

Tim De Ceunynck - Doctor in de mobiliteitswetenschappen (UHasselt - VIAS) 

Jolien Faes - Doctor in de taalkunde (UAntwerpen / FWO)

Sven Rogge - Doctor in de ingenieurswetenschappen (UGent / FWO)

Angelique Van Ombergen - Doctor in de medische wetenschappen (UAntwerpen / FWO)

Waarom deelnemen aan de Vlaamse PhD Cup? Laat je overtuigen door de deelnemers van de vorige editie. 

Katrien BenhalimaKatrien Benhalima – endocrinologe (UZ Leuven)
PhD in de Medische Wetenschappen
 

De PhD Cup hielp mij om uit mijn comfortzone te treden en heeft mij geleerd dat elk onderzoek (hoe moeilijk ook) in een boeiende pitch van 3 minuten kan gebracht worden. De wedstrijd is ook een heel fijne manier om je onderzoek naar een breed publiek te kunnen vertalen en je krijgt hierbij een zeer groot klankbord. Ik kan nu gemakkelijk een opiniestuk schrijven over mijn onderzoek op basis van de tips die we tijdens de trainingen hebben gekregen.

Voor mij was de PhD Cup ook een moment waarbij ik heel veel steun kreeg van alle mede-onderzoekers van mijn project. Ik sleepte bovendien de publieksprijs van de PhD Cup in de wacht. Dat was niet alleen een fijne erkenning, maar het gaf me bovendien ook de kans om mijn onderzoek uit de doeken te doen in een videocollege bij de Universiteit van Vlaanderen.
 


Lode Daelemans – materiaalkundige (UGent)
PhD in Ingenieurswetenschappen – TextielkundeLode Daelemans

 

De Vlaamse PhD Cup is veel meer dan een wedstrijd. Tijdens de mediatraining krijg je enorm waardevolle tools aangereikt om op een “andere manier” over jouw onderzoek te communiceren. Hoewel de kern van de mediatraining gericht is op heldere communicatie voor een breed publiek, zijn dezelfde tools bijna 1-op-1 bruikbaar in een academische setting. Mijn presentaties, beursapplicaties, onderzoeksvoorstellen, … zijn allemaal enorm verbeterd dankzij de Vlaamse PhD Cup. Daarnaast is het ook gewoon enorm leuk om eindelijk jouw “moeilijke” onderzoeksgebied te vertellen op een manier die vrienden, familie en collega’s boeiend vinden. Nu – een half jaar later – gebruik ik deze tools nog dagelijks en hebben ze me al veel kansen bezorgd. Waar ik initieel meedeed omdat het me een fijne ervaring leek, ben ik er nu 100% van overtuigd dat dit me een betere wetenschapper heeft gemaakt en zou ik iedereen ten zeerste aanraden om zich in te schrijven! 

 


 

Jolien FaesJolien Faes – taalkundige (UAntwerpen)
PhD in Taalkunde
 

De PhD Cup is een unieke, leerrijke en heel erg fijne ervaring. Je krijgt training van de beste professionals om je de wondere wereld van wetenschapscommunicatie en storytelling helemaal eigen te maken. De mediatraining daagt je uit om de kern en het waarom van je onderzoek te doorgronden. Je leert door de ogen van de ander te kijken en wordt verplicht uit je comfortzone te stappen. Het mooie? De PhD Cup beleef je samen met collega-onderzoekers, waarbij iedereen dezelfde issues heeft, elkaar helpt, feedback geeft en motiveert. Het is eigenlijk geen wedstrijd; het is een gezamenlijke overwinning.

Je wordt écht door die communicatiemicrobe gebeten. En, je krijgt de tools om dat ook effectief te doen. De PhD Cup geeft je een rugzak aan ervaringen die ook een enorm pluspunt zijn voor je onderzoek en onderwijs.

 


Julie JacobsJulie Jacobs – kankeronderzoekster (UAntwerpen)
PhD in Biomedische Wetenschappen

 

De PhD Cup is de perfecte wedstrijd om je onderzoek eindelijk eens naar het grote publiek te brengen. Je leert je eigen onderzoek op een heel andere manier bekijken en de mediatraining leert je alle kneepjes van het vak om zelf met wetenschapscommunicatie verder te gaan. Het heeft veel deuren voor mij geopend en ik zou het onmiddellijk opnieuw doen

Stem voor de publieksprijs van de Vlaamse PhD Cup

Slechts 1 stem per persoon. Dubbele stemmen worden verwijderd.

Kandidaat